Wil je de gegevens in een andere applicatie? Maar heb je geen zin om alles handmatig opnieuw in te vullen? Dan biedt Microsoft Flow de perfecte oplossing!

Wat is Microsoft Flow?

Microsoft Flow is een webapplicatie op basis van Office 365. Microsoft Flow maakt het mogelijk om twee of meer applicaties te koppelen. Met het koppelen van die applicaties kunnen er bijvoorbeeld opdrachten en/of werkstromen uitgewisseld worden. Ook is het met Microsoft Flow eenvoudig om te koppelen naar bijvoorbeeld Dynamics 365.

Het voordeel

Nu hoor ik je denken: wat is nou het voordeel? Het scheelt tijd, veel tijd.
Doordat Microsoft Flow twee of meer applicaties aan elkaar kan koppelen, wordt de data van deze applicaties automatisch uitgewisseld. Met Microsoft Flow wordt het handmatig overzetten van gegevens naar verschillende applicaties verleden tijd! Makkelijk toch? Zo ben je minder tijd kwijt aan het overzetten van gegevens en kun je die tijd gebruiken voor belangrijkere zaken!

Voorbeeld van een toepassing

Stel je voor, je hebt altijd al je klantenbestanden in Excel bijgehouden. Nu wil je het als bedrijf toch anders gaan aanpakken. Jullie willen verdere gegevens bij gaan houden in Dynamics 365. Zonder Microsoft Flow zou je nu alles handmatig moeten gaan overzetten van Excel naar Dynamics 365. Alle gegevens handmatig overzetten kost natuurlijk veel tijd. Met behulp van Microsoft Flow zijn de gegevens in een paar klikken uitgewisseld tussen Excel en Dynamics 365! Wordt er toch iets aangepast in Excel? Geen probleem, dit wordt meteen uitgewisseld met Dynamics 365.

Met welke applicaties is dit nou mogelijk?

Omdat Microsoft Flow een webapplicatie is op basis van Office 365, kun je het gebruiken met alle standaard systemen van Microsoft zoals: SharePoint, Outlook, OneDrive, Azure en Common Dataservice. Naast de standaard applicaties, kan Microsoft Flow ook gebruikt worden met andere applicaties zoals: Mailchimp, Evernote, LinkedIn, Freshdesk, GoogleDrive en met Social media platformen.

Klinkt best handig toch?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!