De nieuwe Interface voor Dynamics 365 is hier!
Microsoft heeft eind 2017 een nieuwe Interface geïntroduceerd voor Dynamics 365, genaamd Unified Interface. Volgens Microsoft de meest ingrijpende update van de laatste jaren. Tijd voor wat informatie!

De huidige Classic Interface 

Op dit moment wordt er door de meeste bedrijven nog gewerkt met de Classic Interface van Dynamics 365, hiermee bedoelen we de huidige look in Dynamics 365. Het nadeel van de Classic Interface is het design, deze is niet responsive. Dit houdt in dat het niet geschikt is voor elk apparaat (laptop, iPad, mobiel enzovoort.) 

Daarnaast zijn er overbodige whitespaces op formulieren en dashboards aanwezig, dit neemt onnodig ruimte in beslag. Ook is de structuur van formulieren en dashboards niet duidelijk, er zijn geen duidelijke randen en daarnaast is de afstand tussen de secties niet consistent. 

De nieuwe Unified Interface

Het allergrootste verschil tussen de nieuwe Unified Interface en de Classic Interface is dan ook het design. Deze Interface heeft namelijk wél een responsive design, geschikt voor elk apparaat (laptop, iPad, mobiel enzovoort.)

Unified Interface is geïntroduceerd door Microsoft omdat er teveel verschillende interfaces zijn op dit moment. Elke module van Dynamics 365 heeft een andere Interface. Er wordt met Unified Interface gedag gezegd tegen die vele Interfaces en plaats gemaakt voor slechts één Interface.

De voordelen van Unified Interface

  • Hogere gebruiksvriendelijkheid
  • Geen overbodige whitespaces op formulieren en dashboards
  • Duidelijke structuur
  • Eigen hub voor modules in Dynamics 365

”Maar wat is een hub?” 

Met een eigen hub voor de modules in Dynamics 365 bedoelen we eigenlijk een soort appje. Je hebt voor elke module een eigen hub. Zo is er een hub voor Sales, een hub voor Service, een hub voor Marketing, een hub voor Project Service en ga zo maar door. Dus wil jij alleen inzicht in je Sales? Open de hub voor Sales en krijg alleen te zien wat jij op dat moment nodig bent!

Overstappen naar Unified Interface?

Wil jij na het lezen van deze blog overstappen naar Unified Interface? Dat kan! Omdat Unified Interface op dit moment al beschikbaar is, kunnen wij al een pilot in richten naar wens. Hierin kunnen we een Unified Interface omgeving laten zien en demonstreren op basis van jouw wensen! Heb je toch nog specifieke wensen na het zien van de pilot? Geen probleem, dit kunnen wij eenvoudig aanpassen!

Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op!