Project omschrijving

Geometius

Geometius levert hoogwaardige producten voor data-inwinning, meting en plaatsbepaling. Het bedrijf heeft veel expertise in huis op het gebied van technische ondersteuning, het onderhoud van apparatuur en biedt een uitgebreid trainingsprogramma.

Geometius werkte met een decentraal en verouderd informatiesysteem, waar de focus vooral lag op de financiële administratie. Functionaliteiten om supportactiviteiten te ondersteunen, kende de software niet. Lastig voor de medewerkers en het betekende bovendien dat er verkoopkansen werden gemist.

“Wij zijn een stuk toegankelijker geworden”
Rob Bik, New Business Development Manager, Geometius

“Dankzij deze integratie en de keuze voor een Cloud gebaseerde oplossing, is onze informatie een stuk toegankelijker geworden. Voor iedereen in onze organisatie: op kantoor, in het veld, onderweg of vanaf de thuiswerkplek.”

De oplossing

BlockX heeft een centraal platform voor Geometius ingericht, gebaseerd op tools uit de Microsoft Dynamics 365-familie met daarbovenop gestandaardiseerde Blockjes en maatwerk. Dit platform ondersteunt niet alleen het salesteam, maar geeft ook de customerservicemedewerkers de beschikking over een integraal ticketing- en opvolgingssysteem. Telefonie en Office 365 zijn volledig geïntegreerd en de productencatalogus is geautomatiseerd en gestandaardiseerd.

Deze zoplossing brengt een aantal voordelen met zich mee. Met één druk op de knop kunnen medewerkers zien of en welk type contract een klant met Geometius heeft afgesloten. Ook zonder contract wordt een klant geholpen. Dit heldere inzicht geeft Geometius een mooi handvat om met de klant in gesprek te gaan over de waarde van zo’n contract. Ook geeft het platform direct inzicht in hoeveel tijd er is besteed aan support. Heeft een klant heel veel support nodig, dan kan Geometius hierop inspelen door een training aan te bieden. Stilstand in het veld kost immers geld. Niet elke klant die met een probleem in het veld staat en belt, is even goed in staat om uit te leggen op welk apparaat de vraag betrekking heeft. Dankzij de oplossing van BlockX is dit direct inzichtelijk. Als een klant belt, krijgt de supportmedewerker direct alle gegevens van de klant te zien. Dat scheelt tijd.

De integratie van Dynamics NAV (on premises) met Dynamics Customer Engagement (Cloud) maakt het voor Geometius ook mogelijk een duidelijke scheiding te hanteren tussen klanten en prospects. Voorheen werden prospects opgenomen als klant in Navision om het offertetraject in te kunnen gaan. Nu maken verkopers hun offertes in het CRM-deel van het platform. Pas als de offerte een order wordt, wordt deze opgenomen in Navision. Zo wordt het systeem niet ‘vervuild’ met irrelevante data gegevens.

“Blockx zoekt naar de vraag achter onze vraag”
Rob Bik, New Business Development Manager, Geometius

“Inmiddels weet BlockX als geen ander wat voor bedrijf wij zijn en waarom we bepaalde vragen stellen. BlockX zoekt naar de vraag achter onze vraag en denkt met ons mee. “

Complexiteit vereenvoudigen

BlockX weet complexiteit in organisaties te vereenvoudigen door de inzet van slimme oplossingen. Ze bouwen samen met de klant aan zijn organisatie door concrete buildingblocks in te zetten die zijn gebaseerd op Microsoft-technologie. Door te praten over Blockjes maken zij oplossingen inzichtelijk, ook voor mensen die niet thuis zijn in de ICT-wereld. Zo kunnen zij nog sneller inzoomen op de behoeftes van de klant.

Ook efficiënter werken middels slimme technologie? Wij helpen graag!

Vraag een demo aan