Ken je dat? Kies 1 als u kampt met probleem X, kies 2 als u kampt met probleem Y of 3 als u kampt met ieder ander probleem. Irritant? Absoluut. Ouderwets? Behoorlijk. Gelukkig kan het met de technologie van vandaag ook anders. Dankzij het centraliseren van een klantcontactcenter houd je het persoonlijk. Wel zo prettig én efficiënt.

Tijdrovende decentralisatie

Momenteel werken wij voor een stichting. Alle contacten met de klanten zijn hier, zoals op zoveel plekken, decentraal geregeld. Elke afdeling kent eigen specialisten. Dat leidt tot oneindig veel telefoonnummers, keuzemenu’s en doorverbinden. Tijdrovend en irritant voor de klant.

Informatie is key

Dat moet anders, dachten wij. Momenteel zetten we daarom één centraal klantcontactcentrum neer. Alle klanten bellen naar éénzelfde nummer, wel zo handig toch? Wanneer het telefoontje binnenkomt en het systeem deze klant herkent, verbindt het systeem hem automatisch door naar de juiste specialist. De specialist ziet op zijn beurt direct een pop-up in zijn scherm met daarin alle informatie over deze klant. Zo kan hij direct inschatten waar de klant hem voor belt.

Drie vliegen in één klap

Deze centralisatie maakt voorgoed korte metten met het keuzemenu én biedt de specialist in één oogopslag alle relevante informatie. Zo kan hij snel anticiperen. Prettig voor de klant, prettig voor de specialist en goed voor de reputatie van de stichting. Zo slaan we geen twee, maar drie vliegen in één klap.

Meer weten over een centraal klantcontactcentrum? Schroom niet en neem contact met ons op. Wij staan voor je klaar.