Afgelopen zomer heeft Microsoft de komst van Dynamics 365 aangekondigd. Inmiddels in de launch in de Verenigde Staten en Canada een feit en is vanaf november aanstaande Dynamics 365 Enterprise editie ook in Nederland verkrijgbaar. Met Dynamics 365 steekt Microsoft in op een belangrijke trend: de behoefte aan Saas business applicaties. Dynamics 365 is dan ook een volledig geïntegreerde omgeving van zowel ERP als CRM, PowerBI, PowerApps en Cortana op het vertrouwde Office365 business platform.

Een aantal productlijnen veranderen in grote mate:

• Dynamics CRM Online stopt en wordt opgedeeld in de Business Apps Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Marketing en Dynamics 365 Customer Service
• Er zijn nog maar 2 licentie types: Team Member en Full user
• Dynamics 365 kent een Enterprise en een Business Editie. De Business editie komt naar verwachting in 2017 naar Europa.
• Dynamics NAV blijft ook als afzonderlijk pakket bestaan.

Dynamics 365 Business editie
De Dynamics Business editie stelt u in staat om uw gehele business vanuit een centraal platform te beheren. Alles is geïntegreerd, dus dure koppelingen bouwen is binnen deze componenten niet meer nodig. Elke App in het Dynamics 365 platform kan door Dynamics Partners worden aangepast en uitgebreid zodat specifieke klantbehoeften kunnen worden meegenomen. Dat betekent dat wij de Building Blocks die u van BlockX gewend bent gewoon in Dynamics 365 kunnen inzetten en gaan uitbreiden om ook de overige Apps te ondersteunen en op onze eigen snelle, fixed price werkwijze te implementeren.

De uitrol van Dynamics 365 vindt gefaseerd plaats vanuit Microsoft. Dat betekent dat niet alle functionaliteit direct beschikbaar zal zijn, maar uiteindelijk bevat Dynamics 365 de volgende componenten:

dynamics365

Dynamics 365 Financials
Financials betreft niet alleen financiële administratie, al is dat vanzelfsprekend wel een kernonderdeel. Financials gaat de complete ERP functionaliteit van het huidige Dynamics NAV bevatten, dus naast financieel ook fixed assets, supply chain management, opportunity management, voorraadbeheer, productie.

Integratie gaat hierbij ver. Zo is het mogelijk om vanuit outlook direct een factuur te boeken in Financials, is deze factuur ook in Sales zichtbaar en heeft u met Cortana Intelligence Suite beschikking over cash flow forecasts en dergelijke die gebaseerd zijn op machine learning en analyse technieken (dus niet alleen een rechtlijnige trend zoals in Excel!).

Standaard prijzen
De standaard prijzen die Microsoft nu heeft vrijgegeven zijn 5 dollar voor een team member licentie en 40 dollar per app. Bij 2 apps of meer geldt een “Plan” waarvoor een prijs geldt van 50 dollar. Deze daalt tot 28 dollar afhankelijk van het aantal gebruikers. Exacte prijzen kunnen tijden introductie in Nederland nog wijzigen.

Wij zijn erg enthousiast over alle mogelijkheden die Dynamics 365 biedt. Het helpt ons om u te helpen uw processen slimmer aan te pakken. De gefaseerde roll-out betekent echter op de korte termijn een periode van veel veranderingen. Als u nog voor 1 november uw CRM licenties inkoopt kunt u nog gebruik maken van de huidige licentiemodellen. Later worden in de normale upgrades van Microsoft de migratie naar Dynamics 365 uitgevoerd. Als u na 1 November gebruik wilt maken van alle mogelijkheden die Dynamics 365 biedt kan BlockX u daarbij ondersteunen. Op dit moment betekent dat een Enterprise licentie, maar daarvoor geldt een zeer concurrerende pricing, waardoor het ook voor u als organisatie met 0 – 250 medewerkers een zeer interessante optie is.

BlockX heeft een aanpak ontwikkeld om u daarna vanaf release van de Business editie in Nederland te migreren naar Dynamics 365 Business.

Als u hier meer vragen over heeft kunt u deze uiteraard bij ons stellen mail dan naar

blockx@blockx.nl of neem telefonisch contact met ons op via: 085-3032964