De markt biedt ons een gigantisch aanbod aan software. Ook binnen Microsoft is de keuze reuze. Tal van tools beloven je grootste vooruitgang. Daardoor krijg je al snel de neiging direct een tool aan te schaffen, zonder eerst het achterliggende doel ervan te bepalen. Wat heb jij nodig om jouw proces efficiënter in te richten? Welke tool helpt jouw organisatie effectief vooruit?

Maatwerk en een lang traject

We kennen het allemaal; je wilt vooruit, maar weet niet precies hoe en hebt je laten verleiden door een nieuwe tool die er wel ‘veelbelovend’ uitzag. Halverwege de implementatie of tijdens een eerste project kom je tot de conclusie dat de tool niet helemaal aan je wensen voldoet. De tool past niet bij je doel. Via een omweg creëer je alsnog datgene wat je in eerste instantie al wilde hebben, met als gevolg; maatwerk en een onnodig lang traject.

Pijnlijk herkenbaar?

Het bovenstaande scenario is voor velen pijnlijk herkenbaar en ontzettend zonde. Bezint eer gij begint. Denk voor je aanschaf eerst goed na over het doel dat jij met een tool wilt bereiken. Steek meer tijd in het vooronderzoek en maak een gerichte keuze, daarmee bespaar je later in het proces veel tijd én geld. Kijk naar je huidige bedrijfsprocessen en krijg de pijnpunten boven water. Wat doe je nu eigenlijk precies, hoe kun je dat efficiënter inrichten en hoe kan een tool jou daarin ondersteunen? Creëer het perfecte plaatje, stel je doel vast en zoek daar gericht een passende tool bij.

Doel met een perfecte tool

Microsoft office 365 biedt jou tal van tools die je helpen bij het maken van jouw efficiëntieslag. Bedenk vooraf goed wat jij van een tool verlangt, stel die eisen vast en geloof ons; vanuit dat doel rolt jouw perfecte tool.